Home » Archive

Arkib Artikel Pada December 2010

Informasi Umum »

[30 Dec 2010 |No Comment |1,173 views ]
Persediaan Sebelum Memiliki Kenderaan

Memiliki kenderaan sendiri pasti menjadi rencana utama yang menjadi impian kebanyakan graduan yang baru sahaja menempuh alam pekerjaan. Bahkan, ramai juga yang berlumba-lumba untuk memiliki sebuah kereta import bagi memenuhi impian.
Tetapi anda harus ingat, adakalanya tempoh bayar balik kenderaan tersebut ada yang mencecah 9 tahun. Dalam tempoh itu, ia merupakan fasa penting bagi kebanyakan graduan. Pada masa itulah mereka perlu mengumpul wang sebagai persediaan untuk berkahwin, membeli rumah atau meringankan beban keluarga.
Di sini saya akan kongsikan sedikit tips bagi membantu anda untuk membuat keputusan sebelum memiliki kenderaan baru.
Bajet
Perkara penting sebelum …

Penjagaan Enjin Kereta »

[3 Dec 2010 |7 Comments |3,817 views ]
Minyak Masak Jadi Minyak Hitam?

Salam sejahtera pelawat sekalian. Dah lama sangat rasanya saya tidak update apa-apa artikel terbaru untuk bacaan anda. Saya minta maaf banyak-banyak kerana saya sendiri sangat sibuk dengan urusan perniagaan secara offline. Baiklah, dalam artikel kali ini saya ingin menceritakan mengenai revolusi baru tentang penjagaan enjin kereta.
Pernahkan anda dengar sekarang ini minyak masak kelapa sawit telah dijadikan sebagai minyak hitam? Yup!
Ok firstly, MINYAK KELAPA SAWIT adalah minyak paling sintetik di dunia. Minyak yang anda percaya fully sintetik, semi sintetik tu sebenarnya minyak pelincir biasa saja. Yang buat dia jadi sintetik pasal …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...