Home » Penjagaan Radiator
9 Tips Penjagaan Radiator
[ 1 Feb 2011 | 6 Comments | 19,326 views ]

Tempoh hari saya telah ceritakan mengenai langkah-langkah yang anda perlu lakukan jika enjin anda overheating dalam post 10 Punca Enjin Jadi Panas dan ada sebab yang membabitkan radiator. Kini saya ingin kongsikan satu tips yang dapat menjimatkan kos penyelengaraan kereta iaitu PENJAGAAN RADIATOR.

Radiator merupakan komponen sampingan terpenting dalam sesebuah kereta yang menggunakan sistem penyejukkan air. Namun begitu terdapat juga kereta yang tidak mempunyai radiator kerana ia menggunakan sistem penyejukkan udara seperti VW atau volkswagon.

Kelemahan dan kebaikan sistem penyejukkan air:

1. Sistem penyejukkan air dapat menghalang enjin menjadi terlalu panas kerana air digunakan untuk menyejukkan bahagian enjin dan kemudian melalui radiator, air akan disejukkan sebelum masuk kembali ke dalam enjin. Dengan cara ini dalam keadaan berhenti pun enjin dapat dihidupkan pada jangkamasa yang lama tanpa menghadapi masalah overheating. Tetapi enjin yang menggunakan sistem penyejukkan udara akan menghadapi masalah overheating apabila kereta tidak bergerak dalam satu jangkamasa yang lama kerana ia memerlukan udara yang bergerak untuk menyejukkan enjin.

2. Sistem penyejukkan air tidaklah terlalu lasak seperti sistem penyejukkan udara. Ia memerlukan penyelengaraan dari masa ke semasa dan sebaliknya untuk sistem penyejukkan udara.

Cara penyelenggaraan radiator:

Setiap 3 bulan:

1. Buka kunci hos dibahagian bawah radiator (kunci ini biasanya diperbuat daripada plastik) dan penutup radiator dan biarkan air mengalir sehingga tiada lagi air mengalir daripada radiator.

2. Buka air daripada pili (mesti dengan kadar aliran yang sederhana kuat) dan masukkan ke dalam radiator, tunggu sekejap sehingga air mula keluar daripada radiator, kemudian hidupkan injin.

3. Biar enjin melahu dan air mengalir keluar sehingga air yang keluar daripada radiator tidak lagi berkarat atau berwarna teh susu atau milo.

4. Matikan enjin, pasangkan kembali kunci hos di bahagaian bawah radiator dan isikan radiator dengan air pili tanpa menggunakan coolant sehingga penuh.

5. Hidupkan enjin tanpa menutup penutup radiator. Sepatutnya, selepas beberapa ketika, apabila enjin panas, air di dalam radiator tidak akan mendidih. Kalau mendidih, ini bermakna terdapat non-function di bahagian tertentu sistem penyejukkan. Mungkin radiator tersumbat, atau termostat tidak berfungsi.

6. Perkara ini perlu dilakukan setiap tiga bulan atau lebih kerap bagi mengelakkan radiator tersumbat atau sistem aliran air di dalam enjin tersumbat dengan karat air atau karat besi. Jika ini berlaku, suhu injin tidak lagi menjadi normal dan mungkin akan naik sedikit dan besar kemungkinan, overheating boleh berlaku.

7. Penggunaan coolant boleh memendekkan jangkahayat pam air dan termostat dan juga boleh menyebabkan radiator tersumbat.

8. Sekiranya radiator tersumbat, terdapat kedai yang boleh membersihkan radiator tanpa perlu menanggalkan radiator dengan menggunakan mesin khas. Harga upah dalam sekitar RM35-RM50.

9. Sekiranya radiator bocor, saya nasihatkan, ambil tindakan segera dengan menukar radiator sama ada yang baru atau secondhand (kedai potong) kerana jika dibiarkan, kemungkinan overheating boleh berlaku dan kos membaiki overheating ialah disekitar RM1000 – RM1500 bergantung kepada teruknya kerosakan. Kos penukaran radiator secondhand (kedai potong) kurang dari RM200. Jadi fikirlah dengan bijak!

Jumpa lagi di tips yang lain. Yosh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Tags: ,

Reader's Comments

  1. wan says:

    kereta huyndai accent aku, air coolant cepat habis,tak ampai seminggu, dah suruh mekanik cek, pun tak jumpa,bocor pun taknampak,cap radiator dah tukar… so aku buntu?

  2. nasrol ali says:

    Tuan,
    betulkah,dgn menggunakan coolant akan memendekkan jangka hayat pam air?
    adakah dgn menggunakan long life coolant juga akan memendekkan jangka hayat pam air?dan apakah langkah yg terbaik(guna coolant atau tidak)?

    terima kasih…

    • JagaKereta says:

      Pada saya, coolant tetap coolant. Sama ada long life ataupun short life, sama saja. Betul kan?

      Pendapat saya, tuan cari dahulu mereka yang pernah menggunakan jenis long life coolant dan dapatkan feedback mereka.

      Tanya juga dah berapa lama mereka gunakan coolant tersebut.

      Pasti ia membantu tuan untuk buat keputusan.

      Secara peribadi, saya hanya gunakan air biasa. Kalau nak enjin sejuk cepat pun, just tukar saiz kipas saja. :)

  3. walter jr. says:

    sya nak tanya berapa harga radiator kancil yg tak pakai coolant tue..tq.

  4. mirayusof says:

    hehe trimas yaa for the info.. sangat bermanfaat utk digunakan dlm projek fizikku…


Leave a Reply